место для рекламы

25 июля 2016

Ступенi прожарення стейка (температура, режими).

Літо, жара, липень - гарний час для того, щоб виїхати куди нібудь від міської метушні і в хорошій компанії посмажити м'ясо на мангалові. Посмажити у будь-якому вигляді і будь-яке м'ясо. Головне, що б воно було свіжішим, добре вибране і оброблене (для останнього потрібний гострий ніж). І щоб його було багато. Ну хоч би грам по 600-700 на людину - я говорю про м'ясо, якщо раптом ви подумали про щось інше))

Нещодавно (для будинку, для сім'ї), зробив переклад з англійського відомої фотографії з позначенням мір прожарення м'яса. Переклад мною був доповнений температурними режимами і рекомендаціями по прожаренню для яловичини, телятини, баранини, ягнятіни, свинини, курятини і індичатини - див. фото нижчий (натискуйте для збільшення):

Особисто мені подобається ростбіф з ніжної телятини, просмажений на гратах барбекю до MEDIUM RARE. Яловичий або свинячий стейк з ступеню готовності MEDIUM (жінкам, а це взагалі окрема тема для розмови, зазвичай більше подобається MEDIUM WELL). Смачніше за це може бути тільки що знятий з вугілля традиційний шашлик з крупних шматків баранини або свинини, просмажений до рівнів  MEDIUM або MEDIUM WELL. Я люблю і буженину з яловичини, обсмажену на сковорідці і доведену в духовці до того ж MEDIUN RARE (жінкам більше подобається MEDIUM) і так далі...

Власне кажучи, це все. Переклад з розряду "для себе, коханого", тому він і був зроблений на українську мову. Та і не всі мої друзі і знайомі знають і розуміють російську мову. Буду рад, якщо комусь дана інформація виявиться до речі...

P.S. Так, ледве не забув. З приводу сальмонелли - ця зараза вже через 5-7 мін гине при прожаренні м'яса до 70 °C, хоча з іншого боку і через 1-2 години варива вона ще може залишитися в м'ясі. Все ж краще завжди купувати свіже м'ясо і у перевірених магазинах/ринках.


ZAT (Днiпро, Україна)
http://www.zat24.com/

Створена 12.07.16, останнє оновлення -

0 коммент.:

Отправить комментарий

Не подписанные и анонимные комментарии не принимаются. Блог работает на платформе Blogger. Нажмите ВХОД для авторизации или выберите ИМЯ/URL в подписи комментария. Ваше сообщение будет опубликовано после проверки. Ссылки и контакты запрещены.