20 февраля 2018

Ступенi прожарення бургера (температура, режими)

Бургер для мене - це соковита жаренная котлета з рубаної яловичини, обов'язково круглої форми і завтовшки пару сантиметрів. Ідеальним варіантом жаріння є гриль, коли бургер смажиться на гратах під вугіллям з вишневого дерева, а поруч запікаються томати, перець і баклажани. Якщо все зробити як належить, то на тарілці виявиться соковита жаренная котлета, що віддає димом і що дуже добре смакуе зi свіжою зеленню та запеченими овочами!

Можна, звичайно, використовувати і традиційний варіант, коли жаренний на сковороді бургер збирається в сендвіч, але це вже залежить від ситуації. І у будь-якому випадку, смак і сендвіча і бургера залежатиме від того, як ви підготуєте і прожарите його основну частину - котлету з рубаного м'яса. Нижче і правіше - переведення з англійського відомої в інтернет фотографії з позначенням мір прожарення бургерiв (натискуйте для збільшення).

Якщо читач сильно квапиться - просто просто пріймі інформацію з фото нижче, поблагодарі і йди далі. Якщо є декілька хвилин, тоді їх вистачить, щоб прочитати текст нижче.

Всього, для бургеров розрізняють п'ять різних мір прожарення. Зараз їх роблять з різного м'яса, класичним бургером вважається той, який зроблений з ніжної телятини з вмістом жирів 20-25%. Мені більше подобаються котлети, просмажені на гратах до стану MEDIUM або MED WELL. Жінкам, а без них і відпочинок не відпочинок, зазвичай вважають за краще MED WELL або WEL DONE - можливо через відсутність в них рожевого соку. ІМХО, але WEL DONE вимогливіший до м'яса і часто може виявитися сухуватий на смак.


Також, звертаю увагу читача і на температуру - на грилі це практично без відкритого вогню, а удома, при смаженнi котлет на сковороді на перший план виходитиме товщина і рівномірна прогреваємость дна самої сковороди.

Власне кажучи, це все. Переклад з розряду друзів, з яких не всі знають російську, та "для себе, коханого", тому він і був зроблений на українську мову. Буду рад, якщо комусь дана інформація виявиться до речі.

Так, ледве не забув. З приводу сальмонелли - ця зараза вже через 5-7 мін гине при прожаренні м'яса до 70 °C, хоча з іншого боку і через 1-2 години варива вона ще може залишитися в м'ясі. Все ж краще завжди купувати свіже м'ясо і у перевірених магазинах/ринках.

P.S.  Раніше в Блозі про Заточування була опублікована інформація про вибір температури і режимів прожарення стейков - читайте статтю СТУПЕНI ПРОЖАРEННЯ СТЕЙКIВ...
фото в заголовку: padillagroup.com

ZAT (Днiпро, Україна)
http://www.zat24.com/


Створена 20.02.18, останнє оновлення - 21.06.20

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Не подписанные и анонимные комментарии не принимаются. Блог работает на платформе Blogger. Нажмите ВХОД для авторизации или выберите ИМЯ/URL в подписи комментария. Ваше сообщение будет опубликовано после проверки. Ссылки и контакты запрещены.